`````Cybercrime en Cyber Security Nederland
PRISCILLA F. HARMANUS OVER ONDERZOEK INFORMATIE VEILIGHEID EN VITALE INFRASTRUCTUUR IN DE DIGITALE OVERHEID

Home » Digitale overheid » Actueel » Onderwerpen » Bijdrage » Contact

2021/01/06

NL-Alert

Systeem NL Alert

Minister van Veiligheid en Justitie (V&J) lanceert aanvullend alarmmiddel NL-Alert.

Op 8 november 2012 heeft Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie (V&J)Inmiddels Justitie en Veiligheid(JenV)samen met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTBV) de heer Akerboom, voorzitter van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond de heer Aboutaleb en burgermeester van Lansingerland de heer van Vliet NL-Alert gelanceerd. 📣


Direct informatie - Bij een noodsituatie


Apple iPhone

Apple ondersteunt op dat moment in Nederland/Europa nog niet de techniek van NL-Alert (cell broadcast). Wij zijn hierover in gesprek met Apple. Apple is van plan om NL-Alert in de toekomst te ondersteunen.


⚠️

'Systeem NL-Alert niet perfect maar 80 procent komt aan'

'Systeem NL-Alert niet perfect maar 80 procent komt aan'

2019/04/01 » Omroep Flevoland

2019/04/02 » Omroep Flevoland

De problemen met de ontvangst van NL-Alerts zijn bekend en hebben de aandacht. Dat zegt de brandweer in een reactie op klachten over de ontvangst van meldingen rond een grote brand die zondag in Almere woedde. Daar brak 's ochtends brand uit in een loods met papier en karton.NL-Alert in gebruik, maar niet voor iedereen » 2012/11/08 » Rijnmond

Slechts de helft van alle mobiele telefoons is geschikt voor het nieuwe NL-Alert-systeem, dat mensen bij noodsituaties een bericht van de overheid bezorgt. Toch werd vanmiddag het NL-Alert officieel gelanceerd door minister Opstelten van Veiligheid in de Rotterdamse meldkamer van de hulpdiensten.   


NL-alert en sirenetest. Waarom eigenlijk? » 2019/12/02 » Omroep Flevoland

Als het goed is hoorde je vanmiddag om 12 uur de sirenes af gaan. Het is namelijk de eerste maandag van de maand en dan worden de sirenes getest. Tegelijkertijd ging bij veel mensen ook de mobiele telefoon flink te keer, want ook de NL-Alert werd getest.


  • Zie ook

    Veiligheidsregio
    Datalek
    Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie (V&J)

    Wiki
Dit is een nieuwe webpagina

Bijgewerkt door — Priscilla F. Harmanus


Home » Digitale overheid » Actueel » Onderwerpen » Bijdrage » Contact

 
Map
Info