`````Cybercrime en Cyber Security Nederland
PRISCILLA F. HARMANUS OVER ONDERZOEK INFORMATIE VEILIGHEID EN VITALE INFRASTRUCTUUR IN DE DIGITALE OVERHEID

Home » Digitale overheid » Actueel » Onderwerpen » Bijdrage » Contact

2020/12/28

Bewindspersonen

Eric Wiebes

Minister van Economische Zaken en Klimaat

'Vertrouwen in de Toekomst' een saaie titel? Ik vind het juist alleszeggend; optimisme is de zweepslag van de vooruitgang, en die vooruitgang heeft ons land altijd waargemaakt.

Blije gezichten bij de bekendmaking van de investering van Google in het dtacenter in de Eemshaven. In het midden Commaris van de Koning René Paas en minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat.Blije gezichten bij de bekendmaking van de investering van Google in het dtacenter in de Eemshaven. In het midden Commaris van de Koning René Paas en minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat.

Internetbedrijf Google investeert 500 miljoen euro in de uitbreiding van het datacenter in de Eemshaven. Het datacenter in de Eemshaven maakt diensten in Europa mogelijk als Gmail, YouTube en Maps. De plannen voor de uitbreiding lagen er al een jaar. Donderdag heeft Google tijdens een bijeenkomst in de Eemshaven het sein voor de uitbreiding op groen gezet. Minister Eric Wiebes van Economische Zaken (en klimaat) was hierbij aanwezig. Google heeft al anderhalf miljard euro geïnvesteerd in het datacenter. Dat ging in 2016 open. Er werken 250 mensen. Er hebben sinds 2014 2200 mensen gewerkt aan de bouw van het complex. Het Datacenter is de eerste ter wereld die volledig draait op zogeheten renewable energie.


Bron


Unfettered Freedom, Ep. 4 - Google and FOSS, Patent Trolls, Linux FUD, Firefox, Arch Linux

Unfettered Freedom is a video podcast that focuses on news and topics about GNU/Linux, free software and open source software.  On this freedom-packed episode:

By Derek Taylor at August 26, 2020 | DistroTube - Video About Linux and Open Source

02:12 - Let's remove Google from FOSS.

Eric Wiebes | Minister van Economische Zaken en Klimaat

Twee vragen aan de minister

Waarom heeft u 'ja' gezegd tegen deze functie?

'Het doel is helder; ik houd van heldere doelen.'

Welke zin uit het regeerakkoord spreekt u het meest aan?

'Vertrouwen in de toekomst.'


Bron: Eric Wiebes | Rijksoverheid


Nederland als harde schijf | Zondag met Lubach (s12)

vpro zondag met lubach op 11 oktober 2020: Vorige week is het grootste windmolenpark op land geopend. In de Wieringermeer, waar de laatste jaren ook een paar enorme datacentra geopend met servers van Google, Microsoft en Facebook. Het park zou bijna 400.000 huishoudens van stroom kunnen voorzien, maar dat gebeurt niet, want het meeste gaat naar Microsoft. Eric Wiebes wil alleen maar meer datacentra naar Nederland halen. En zo zijn meerdere partijen elkaar een het opfokken.


Minister Henk Kamp (Economische Zaken en Klimaat) heeft dinsdag 6 december 2016 de deuren van Googles datacentrum in de Groningse Eemshaven geopend. Dat deed de minister samen met internetondernemer Ben Woldring, Google-datacentrumbaas Joe Kava en twee scholieren. Het datacentrum wordt een opslagplek voor data van meerdere Google-websites en diensten, zoals de Google-zoekmachine, maildienst Gmail en videosite YouTube. 


"Dit is een belangrijke bijdrage aan de ICT-infrastructuur van Nederland",
aldus minister Henk Kamp van Economische Zaken en Klimaat.


Bron: Google opent groot datacenter in Eemshaven | NU.nl - Internet - 6 december 2016


Zie ook:Gerelateerd

Internetbedrijf investeert 600 miljoen euro en creëert banen. 'Van goederenoverslag naar dataopslag.' De Eemshaven in Groningen. 

Minister Henk Kamp van Economische Zaken (en Klimaat): „Deze investering van Google laat zien dat het Noorden een aantrekkelijk gebied is om in te investeren. Er ligt een betrouwbare energie- en ICT-infrastructuur. De komst van dit centrum is goed voor de regionale werkgelegenheid en economie.”

[webpage capture] [internet archive]
Minister Henk Kamp (Economische Zaken en Klimaat) heeft dinsdag de deuren van Googles datacentrum in de Groningse Eemshaven geopend. Google opent groot datacenter in Eemshaven | Internet | NU.nl "Dit is een belangrijke bijdrage aan de ICT-infrastructuur van Nederland", aldus minister Henk Kamp van Economische Zaken en Klimaat.Aan ervaring geen gebrek bij vertrekkend minister van Economische Zaken (en Klimaat) Henk Kamp. Maar de werkdruk in zijn laatste ministerschap vond hij veel te hoog.
Regio wordt zo ''nog aantrekkelijker voor andere internationale technologiebedrijven'',- zegt Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat.

[webpage capture] [internet archive]

Links

Dit is een nieuwe webpaginaZie ook

  • OperationAIR
  • TU Delft


Hoort bij


Home » Digitale overheid » Actueel » Onderwerpen » Bijdrage » Contact


 

 
Map
Info