`````Cybercrime en Cyber Security Nederland
PRISCILLA F. HARMANUS OVER ONDERZOEK INFORMATIE VEILIGHEID EN VITALE INFRASTRUCTUUR IN DE DIGITALE OVERHEID

Home » Digitale overheid » Actueel » Onderwerpen » Bijdrage » Contact

2021/01/06

Bewindspersonen

Mark Rutte

Minister-president, minister van Algemene Zaken


Licences (Common Content) - FOSsil Bank

 Onderstaande tekst is vertaald vertaald vanuit het Engels (stallman.org) naar het Nederlands door Priscilla Harmanus

Richard Stallman vindt stropdassen ongemakkelijk, dus hij draagt ze niet. Als stropdassen gewoon een kledingoptie waren, zou hij weigeren ze te gebruiken, maar er zou geen reden zijn om er ophef over te maken. Er is echter een absurde sociale druk op mannen om stropdassen te dragen als een manier om het bedrijf op te zuigen.

Toen Richard Stallman bij MIT werkte, was hij geschokt dat MIT-afgestudeerden, die vanwege hun bekwaamheid en vaardigheid bijna arbeidsvoorwaarden hadden kunnen dicteren, zich in plaats daarvan gedwongen voelden om stropdassen te dragen tijdens sollicitatiegesprekken, zelfs met bedrijven (waarvan ze wisten) dat ze het gevoel hadden om ze niet te vragen om stropdassen te dragen tijdens het werk.

Ik denk dat de stropdas betekent: Ik zal als werknemer zo dienstbaar zijn dat ik zelfs totaal onzinnige dingen zal doen, alleen maar omdat jij dat zegt. Zonder stropdas naar een sollicitatiegesprek gaan is een manier om te zeggen dat je niet wilt werken voor iemand die dat eist.

De mensen die toegeven aan de druk om stropdassen te dragen, zijn slachtoffer-medeplegers: iedereen die op het werk een stropdas draagt, verhoogt de druk op anderen. Dit is een centraal concept voor het begrijpen van andere vormen van het verspreiden van misselijkheid, inclusief niet-vrije software (proprietary software, closedsourcesoftware) en Facebook. In feite was het met betrekking tot stropdassen dat Richard Stallman dit fenomeen voor het eerst herkende.

Richard Stallman veroordeelt slachtoffer-medeplegers niet, aangezien ze in de eerste plaats slachtoffers zijn en pas in de tweede plaats daders, en ze weten niets van het laatste aspect. Maar hij voelt de verantwoordelijkheid om niet bij te dragen aan de druk op anderen. Hij hoopt dat zijn weigering om een ​​stropdas te dragen het voor jou gemakkelijker maakt om ook te weigeren.


Mark Rutte openhartig over imago, woede-uitbarstingen en liefdesleven | SPLINTER, in de politiek

15 februari 2019 door AVROTROS: Splinter spreekt premier Mark Rutte in zijn geheime koffietentje waar hij altijd de kranten leest. Ze bespreken zijn imago als eeuwige optimist en of dat klopt met de werkelijkheid.

 

"In principe weigert Mark Rutte een das te bezitten."   

 

 

 

Bron


What links here


  1. 📁 Richard M. Stallman | Personen | Priscilla - Geluksblog.nl
  2. 📁 Priscilla Harmanus: How I discovered Free and Open-source Software and met RMS - Geluksblog.nl


Zie ook


Hoort bijDit is een nieuwe webpagina

Nederland wordt in de greep gehouden door het coronavirus. Samen staan we voor een opgave van enorme omvang. Het kabinet heeft besloten tot verregaande maatregelen om besmetting met het coronavirus tegen gaan. De maatregelen grijpen diep in het leven van mensen in. Het kabinet heeft begrip voor alle zorgen en vragen die dat oproept in de samenleving. Enorme waardering heeft het kabinet voor alle mensen die zo hard aan het werk zijn in de sectoren die vitaal zijn voor ons allemaal. We zijn ons er zeer van bewust dat elke maatregel zijn prijs heeft, in het persoonlijk leven van mensen, maatschappelijk en economisch. Daar zoeken we de balans in. Het is echt een probleem waar we met zijn allen, 17 miljoen Nederlanders, voor staan. We kunnen dit alleen samen. Hou oog voor elkaar en voor mensen die het extra moeilijk hebben. 

Home » Digitale overheid » Actueel » Onderwerpen » Bijdrage » Contact

 
Map
Info