`````Cybercrime en Cyber Security Nederland
PRISCILLA F. HARMANUS OVER ONDERZOEK INFORMATIE VEILIGHEID EN VITALE INFRASTRUCTUUR IN DE DIGITALE OVERHEID

Home » Digitale overheid » Actueel » Onderwerpen » Bijdrage » Contact

2020/12/26

Regering | Wiki

Maatregelen die regeringen kunnen gebruiken om vrije software te promoten

En waarom het hun plicht is om dat te doen

De missie van de staat is om de samenleving te organiseren voor de vrijheid en het welzijn van de mensen. Een aspect van deze missie, op computergebied, is gebruikers aanmoedigen om vrije software te adopteren: software die de vrijheid van de gebruikers respecteertFree Software, (Free as in Freedom). Een propriëtair (niet-vrij/nonfree) programma, een closedsourcesoftware computerprogramma,  vertrappelt de vrijheid van degenen die het gebruiken; het is een sociaal probleem dat de staat zou moeten proberen uit te roeien.

De staat moet bij zijn eigen computergebruik aandringen op vrije software (“free en open-source software”) in het belang van zijn computersoevereiniteit (de controle van de staat over zijn eigen computergebruik). Alle gebruikers verdienen controle over hun computergebruik, maar de staat heeft de verantwoordelijkheid jegens de mensen om controle te houden over de computers die het namens hen doet. De meeste overheidsactiviteiten zijn nu afhankelijk van computers, en haar controle over die activiteiten hangt af van haar controle over die computers. Het verliezen van deze controle bij een bureau (AN AGENCY) wiens missie van cruciaal belang is (CRITICAL), ondermijnt de nationale veiligheid.

Overheidsinstanties overstappen op vrije software kan ook secundaire voordelen opleveren, zoals geld besparen en lokale softwareondersteunende bedrijven/local software support businesses aanmoedigen.

In deze tekst verwijst “staatsentiteiten” naar alle bestuursniveaus, en betekent het openbare instanties (public agencies), waaronder scholen, publiek-private partnerschappen, grotendeels door de staat gefinancierde activiteiten zoals (charter) schools en “private” bedrijven die door de staat worden gecontroleerd of die zijn opgericht met speciale privileges of functies door de staat.


Educatie / Opleiding

Het belangrijkste beleid betreft onderwijs, aangezien dat de toekomst van het land bepaalt:

 • Leer alleen vrije software (free as in freedom)
  Educatieve activiteiten, of in ieder geval die van staatsentiteiten, mogen alleen vrije software onderwijzen (dus mogen ze studenten er nooit toe brengen een niet-vrij programma te gebruiken), en moeten de maatschappelijke redenen aanleren om aan te dringen op vrije software. Het onderwijzen van een niet-vrij programma is het onderwijzen van afhankelijkheid, wat in strijd is met de missie van de school.🇳🇱 Lees verder


Regering | Wiki


Hoort bij

Home » Digitale overheid » Actueel » Onderwerpen » Bijdrage » Contact • Cabinet for the blind example
  The cabinet could contain:
  · Innovatieve hardware
  · Software draaiend op een standaard computer
  · Een persoon


Public Money, Public Code | Animatie video
Waarom is software die geschreven is, een computerprogramma voor belastinggeld (tax money) niet beschikbaar als "free en open-source software?
Public Money, Public Code!

 


'Cryptofoons politie en marechaussee waren af te luisteren door NSA' | NU.nl | Tech - 23 oktober 2020

NCSC geeft organisaties advies voor veilig thuiswerken - Security.NL - 30 maart 2020

Met Stuxnet begon de digitale wapenwedloop | De Volkskrant - 2 september 2019

'AIVD was met infiltratie cruciaal voor Stuxnet-sabotage Iraans kernprogramma' - Computer - Nieuws - Tweakers - 2 september 2019

Wikipedia mag rechtszaak tegen inlichtingendienst NSA voortzetten | NU.nl - Internet - 24 mei 2017

Microsoft repareerde lekken die NSA misbruikte al in maart | NU.nl | Internet - 15 april 2017

AIVD en MIVD mogen gegevens blijven uitwisselen met buitenlandse diensten | NU.nl | Internet - 14 maart 2017

Shailene Woodley ziet Edward Snowden als een held | NU.nl | Film - 9 maart 2015

Snowden: 'Nederlandse inlichtingendiensten doen precies wat NSA zegt' | NU.nl | Internet - 21 januari 2015

Bruce Perens: Combining GPL and Proprietary Software - 9 februari 2009📁 Bron: Mogelijkheden veilig videobellen | Veilig thuiswerken (door het Coronavirus) | Nationaal Cyber Security Centrum


Er is een website over hoe u uzelf kunt bevrijden van Microsoft en de NSA door Linux en Libre Office te leren gebruiken en op onze uitgebreide stapsgewijze handleiding over het leren installeren en gebruiken van free open source tools (software) op uw computer! Open source betekent dat de software vrij is (free) en voor elk doel door iedereen met iedereen kan worden gedeeld. Open source is als een openbare bibliotheek, like a public library ... vrije en open kennis gedeeld met de gemeenschap/community voor het algemeen belang for good. Vrij/free zoals in vrijheid/freedom. Geen patenten, geen gedoe, geen barrières, geen grenzen!

freedom-respecting software ("free software"). 

Iedereen wil vrijheid, maar de meeste mensen hebben geen idee hoe verslaafd ze zijn geworden aan hun computerapparatuur en de propriëtaire software die die apparaten bestuurt. De Vrije Softwarebeweging (Free Software Movement) heeft tot doel het bewustzijn over deze kwestie te vergroten en te pleiten voor het gebruik van software die de vrijheid respecteert ("vrije software/free software").

Ik zie te veel mensen vechten tegen sociaal onrecht en proberen een verschil te maken in de wereld. Veel van die mensen hebben doelen gekozen die, hoewel nobel, niet zo veelomvattend zijn als de Vrije Software-beweging/Free Software Movement. Dus als je echt verandering in de wereld wilt beïnvloeden, doe dan mee aan de strijd terwijl we de software bevrijden!

Ons doel is om uit te leggen waarom u de free open source-tools Linux en Libre Office zou moeten installeren op uw thuis-, school- en werkcomputers - en u vervolgens specifieke instructies te geven over hoe u deze vrije/free open source-tools kunt gebruiken om uzelf te bevrijden van de ketens van Microsoft en de NSA.

The NSA and surveillance ... made simple - animation

27 november 2013 - The Guardian: In de war over de NSA-onthullingen? Vraagt u zich af hoe de activiteiten van GCHQ en de NSA u beïnvloeden? Waarom hebben spionnen Facebook, Gmail en Skype in de gaten gehouden? En zelfs als we online worden bekeken, hoe beïnvloedt dat dan wat we online doen? Deze animatie, verteld door Jemima Kiss, legt uit wat de onthullingen betekenen voor heel de VS.


In juni 2013 bevestigde voormalig NSA-agent Edward Snowden dat Microsoft nauw samenwerkt met de NSA. Deze website biedt de schokkende verborgen details van die relatie en legt uit waarom het iedereen schaadt, van sociale activisten tot eigenaren van kleine bedrijven. Als u zich zorgen maakt over het feit dat Microsoft uw gegevens aan de NSA overhandigt, zijn we hier om u een veiligere, veiligere optie te bieden. Als je genoeg hebt van Windows 8-virussen, het Blue Screen of Death en de eindeloze stroom modelwijzigingen en prijsverhogingen van Microsoft, laten we je zien hoe je kunt overschakelen naar een minder duur en betrouwbaarder alternatief.

NSA whistleblower Edward Snowden: 'I don't want to live in a society that does these sort of things'

9 juli 2013 - The Guardian: NSA-klokkenluider Edward Snowden: 'Ik wil niet leven in een samenleving die dit soort dingen doet'. De bron achter de NSA-bestanden van The Guardian praat met Glenn Greenwald over zijn motieven voor het grootste inlichtingenlek in een generatie.   Bekijk de eerste seconde van het exclusieve interview met Edward Snowden HIER: Lees HIER de volledige dekking van NSA-bestanden van The Guardian: https://www.theguardian.com/us-news/the-nsa-files.  Meer over de NSA-lekken en Edward Snowden van de Guardian HIER: https://www.theguardian.com/world/2013/jun/09/edward-snowden-nsa-whistleblower-surveillance


📁 Bron: Mogelijkheden veilig videobellen | Veilig thuiswerken (door het Coronavirus) | Nationaal Cyber Security Centrum

   Free Yourself From Microsoft and the NSA - Learn Linux and Libre Office! (Nederlandse versie)


Verantwoordelijk 

Ferdinand Grapperhaus

Minister van Justitie en Veiligheid

(Voorheen Veiligheid en Justitie)


NCSC geeft organisaties advies voor veilig thuiswerken - Security.NL - 30 maart 2020

📁 Bron: Mogelijkheden veilig videobellen | Veilig thuiswerken (door het Coronavirus) | Nationaal Cyber Security Centrum

Maar deze website gaat over veel meer dan alleen Linux en Libre Office leren. Kennis is macht. Als je echt vrij wilt zijn, is het belangrijk om de waarheid te leren kennen. Alleen de waarheid kan ons bevrijden. De waarheid is in dit geval nogal schokkend. De waarheid is dat er een groep zeer rijke machtige mensen is die de hele wereld willen beheersen - en om volledige controle te krijgen, willen ze zowel het internet als al onze computers beheersen. Dit boek levert concreet bewijs dat tenminste enkele van de "gekke complottheorieën" waar zijn.

Hot on Your Trail: Privacy, Your Data, and Who Has Access to It

30 september 2013 by RevealEr is geen topgeheime spionageagentschap van de regering nodig, gewapend met de nieuwste bewakingsapparatuur om informatie over u te verzamelen.

Elke dag verzamelen en delen bedrijven informatie over u, zelfs als u niet bent ingelogd.

Ze zijn hot op uw gegevenspad. Dat geldt ook voor wetshandhavers, IRS-onderzoekers en privéadvocaten, die toegang kunnen krijgen tot meer informatie over uw privéleven met een dagvaarding of een gerechtelijk bevel, dat een lagere bewijslast heeft dan een huiszoekingsbevel.... Microsoft kreeg in de handel een vrijstelling van de Sherman Antitrust Act voor het verlenen van toegang aan de NSA tot alle Windows-computers.

... De NSA heeft toegang tot elk bestand op elk van de twee miljard Windows-computers ter wereld - en heeft deze toegang sinds 1998!

... De NSA gebruikte de "open achterdeur/open backdoor" naar Windows-computers om een ​​"cyberaanval" te lanceren tegen Iraanse kernenergie- en oliecentrales in 2009 met behulp van een door de NSA gecreëerd supervirus genaamd Flame.

... Begin 2010 ontsnapte het Flame Super Virus en begon het commerciële computers over de hele wereld te infecteren - en speelde het een sleutelrol bij het veroorzaken van de grootste milieuramp ter wereld - de BP Gulf Oil Spill.

... Het Flame-virus en zijn vele neven, die computers aanvallen door zich voor te doen als "Windows Updates", hebben nu miljoenen computers besmet.

... Hoe erg dit ook is, het ergste moet nog komen. Het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, Windows 8, wordt geleverd met een uiterst gevaarlijk opstartprogramma genaamd "UEFI: dat niet alleen in staat is om elk onderdeel van uw computer op afstand te besturen - het is ook in staat om de hele wereldeconomie te laten crashen!


In Snowden vertelt regisseur Oliver Stone het verhaal van klokkenluider Edward Snowden.

Snowden Official Trailer #1 (2016) - Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodly Movie HD

27 april 2016 uploaded by Movieclips Trailers: CIA employee Edward Snowden leaks thousands of classified documents to the press. In Snowden vertelt regisseur Oliver Stone het verhaal van klokkenluider Edward Snowden.

Snowden Official Comic-Con Trailer (2016) - Joseph Gordon-Levitt Movie

27 juli 2016 uploaded by Movieclips Trailers: CIA employee Edward Snowden leaks thousands of classified documents to the press.Joseph Gordon-Levitt on meeting Edward Snowden's Parents - The Graham Norton Show 2016 - BBC One

25 november 2016 door BBC: Website van het programma: http://bbc.in/2guaKVo Joseph Gordon-Levitt praat over de ontmoeting met de ouders van Edward Snowden en Graham probeert Tom Hanks over te halen om president te worden.How Joseph Gordon Levitt Became Edward Snowden | Vanity Fair

12 september 2016 door Vanity Fair: Joseph Gordon-Levitt vertelt hoe hij de maniertjes en stem van Edward Snowden onder de knie heeft, die hij speelt in de film Snowden, die op 16 september 2016 in première was.Watch Edward Snowden Solve a Rubik's Cube in a Minute | ACLU

22 december 2016 door ACLU: Edward Snowden gebruikte een beroemde Rubik's Cube om zichzelf te identificeren bij journalisten Glenn Greenwald en Laura Poitras toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten. Hij zei dat ze naar Hong Kong moesten vliegen, buiten een restaurant moesten gaan staan en op zoek moesten gaan naar een man met een Rubik's Cube. Dagen later werd hij een van Amerika's belangrijkste klokkenluiders en onthulde hij de massale gegevensverzamelingsprogramma's van de NSA.De NSA gebruikt Linux om hun computerbeveiliging te beschermen. Maar ze willen niet dat je Linux gebruikt om je eigen computer te beschermen, want dan zou het voor de NSA moeilijker zijn om je te bespioneren. Ze realiseren zich dat de dreiging van Windows Ransomware veel mensen ertoe heeft aangezet om over te schakelen van Windows naar Linux. Dus de NSA heeft deze propagandacampagne gelanceerd en beweert dat Linux net zo slecht is als Windows.

Voor de duidelijkheid: ik zeg niet dat het onmogelijk is om een ​​Linux-computer te hacken. Zeker, de NSA is in staat om zich te richten op een individuele Linux-computer of Linux-servernetwerk en verschillende manieren te gebruiken om het rootgebruikerswachtwoord te verkrijgen. Maar zelfs als dit zou gebeuren, zou er enig bewijs van de hack zijn in de Linux-gebruikerslogboeken en / of Linux-serverlogboeken. En dit bewijs zou zowel de locatie van de aanval op de server als de locatie van de hackers blootleggen, in ieder geval wat betreft hun IP-adres en ook het exacte tijdstip van de eerste aanval. Dus beweringen dat er simpelweg geen manier is om met hackers om te gaan, zijn onjuist.

Wat wel waar is, is dat iemand niet wil dat het grote publiek overschakelt van Windows- naar Linux-computers. Daarom hebben ze talloze verhalen verspreid die op grote schaal worden gepubliceerd door de gehoorzame bedrijfsmedia om u ervan te overtuigen dat Linux-computers net zo onveilig en onderhevig zijn aan hacking als Windows-computers.

De manier om uzelf tegen deze nepverhalen te beschermen, is door meer onderzoek te doen. Accepteer niet blindelings beweringen van de bedrijfsmedia. Leer hoe u IP-lookup gebruikt. Leer hoe u de Archive dot org Wayback-machine gebruikt. Het belangrijkste is dat u leert hoe u Linux gebruikt.


 • https://freeyourselffrommicrosoftandthensa.org/
 • https://learnlinuxandlibreoffice.org/news/false-accusations-against-linux-security-continue

Microsoft creëert obstakels om te voorkomen dat u Linux toevoegt.

Helaas wil Microsoft niet dat mensen Linux gebruiken. Microsoft lijkt er alles aan te doen om hun bedrijfsmonopolie te behouden. Ze willen het geld dat voortkomt uit het dwingen van XP-gebruikers om elk $ 500 te betalen om over te stappen van Windows XP naar Windows 10. Er zijn momenteel 600 miljoen Windows XP-gebruikers in de wereld en Microsoft wil dat alle 600 miljoen XP-gebruikers elk $ 500 uitgeven to ”upgrade to Windows 10 en Office 365. Microsoft zal $ 300 miljard dollar verliezen als mensen ooit leren dat ze gemakkelijk kunnen overschakelen naar Linux en LibreOffice en gratis een veel stabieler en betrouwbaarder tekstverwerkingssysteem krijgen.

 • https://learnlinuxandlibreoffice.org/1-why-switch-to-linux

How craving attention makes you less creative | Joseph Gordon Lewitt

12 september 2019 door TED: Joseph Gordon-Levitt heeft meer dan zijn deel van de aandacht gekregen van zijn acteercarrière. Maar toen de sociale media het afgelopen decennium explodeerden, raakte hij verslaafd, net als de rest van ons - hij probeerde volgers te krijgen en voelt zich alleen maar onbekwaam en minder creatief. In een verfrissend eerlijk gesprek onderzoekt hij hoe het aandachtgestuurde model van grote technologiebedrijven onze creativiteit beïnvloedt - en deelt hij een sterker gevoel dan aandacht krijgen: opletten.


Edward Snowden - Permanent Record & Life as an Exiled NSA Whistleblower | The Daily Show

20 september 2019 door The Daily Show with Trevor NoahEdward Snowden bespreekt hoe zijn boek "Permanent Record" licht werpt op de zich ontwikkelende inlichtingenindustrie. (About The Daily Show: Trevor Noah and The World's Fakest News Team tackle the biggest stories in news, politics and pop culture. The Daily Show with Trevor Noah airs weeknights at 11/10c on Comedy Central).


🗨️ What links here

📁 Bron: Mogelijkheden veilig videobellen | Veilig thuiswerken (door het Coronavirus) | Nationaal Cyber Security Centrum *


Het Windows-besturingssysteem (The Windows operating system) is "de key" tot het behoud van het computermonopolie van Microsoft. Daarom heeft Microsoft allerlei kwaadaardige wegversperringen, obstakels en vallen geplaatst om te voorkomen dat mensen Linux gebruiken. Tot 2007 behield Microsoft de controle over hun lucratieve monopolie door hun Internet Explorer Open Back Door te gebruiken om illegale kopieën van Windows te laten crashen. Microsoft maintained control over their lucrative monopoly by using their Internet Explorer Open Back Door to crash pirate copies of Windows. Met de introductie van Linux Ubuntu en Linux Mint in 2007 hadden computergebruikers echter opeens een veel betere en gebruiksvriendelijkere optie. Het was slechts een kwestie van tijd voordat mensen/folks zich realiseerden dat er iets beters was en dat zou het einde zijn van het Microsoft-monopolie.
Most people fear freedom

Home » Digitale overheid » Actueel » Onderwerpen » Bijdrage » Contact

 
Map
Info