`````Cybercrime en Cyber Security Nederland
PRISCILLA F. HARMANUS OVER ONDERZOEK INFORMATIE VEILIGHEID EN VITALE INFRASTRUCTUUR IN DE DIGITALE OVERHEID

Home » Digitale overheid » Actueel » Onderwerpen » Bijdrage » Contact

2021/01/22 · Bijgewerkt door Priscilla F. Harmanus 🇳🇱

Educatie

/gnu/ ✏️ WIKI

Alle hyperlinks die naar een andere website leiden, hebben deze mooie groene kleur: voorbeeld link

Scholen, mogen nooit het gebruik van propriëtaire software leren, omdat scholen, een sociale missie hebben, en dat is, om de volgende generatie, als goede burgers op te leiden, van een sterke capabele, onafhankelijke, samenwerkende, en vrije samenleving.

Gebruik van Vrije Software in het Onderwijs 🏛

Als het op computers aankomt, is de enige manier om die missie uit te voeren, met vrije software. Omdat, het leren van studenten, om propriëtaire software te gebruiken, de afhankelijkheid in de samenleving implanteert.

Het is helemaal geen ontwikkeling/development. Het is afhankelijkheid/dependency.

Daarom, ontdek je waarom veel bedrijven, propriëtaire software bedrijven, gratis kopieën van hun niet-vrije software verstrekken aan scholen, omdat ze willen, dat de scholen deze afhankelijkheid bijbrengen aan hun leerlingen, maar, dat is het tegenovergestelde van wat scholen zouden moeten doen.

Scholen moeten dus, het gebruik van vrije software leren, om vrije burgers van een vrije samenleving te creëren. Maar daarnaast, zouden scholen, natuurlijke geboren programmeurs moeten aanmoedigen om hun vaardigheden (skills) te maximaliseren. Deze mensen, raken gefascineerd door programmeren op hun tiende, of dertienjarige leeftijd, of zo, en ze willen alles leren over hoe hun programma's werken die ze gebruikten.

Dus als onze, jonge student de leraar vraagt: "hoe doet dit programma dit?"

Als het eigendom is (propriëtair), moet de docent zeggen: "het is een geheim, een secret, het spijt me, je mag de antwoorden hierop niet leren. Je wilt softwareontwikkeling leren, maar dat mag niet. You want to learn software development, but you are not allowed."

Maar met vrije software, kan de leraar uitleggen wat hij weet, en dan zeggen; "Hier is de broncode/source code van het programma, read it/lees het, en je zult alles weten."

En dat kind zal het lezen, omdat hij gefascineerd is, en hij leert alles te weten, en de leraar kan zeggen: "als je iets in deze code vindt dat je niet kunt achterhalen, laat het me dan zien, en wij komen er samen uit."

En op deze manier, heeft het kind de kans om iets heel belangrijks te leren. "Dat is een slechte manier om de code te schrijven, want het is niet duidelijk genoeg."

Als zelfs hij, het niet kan begrijpen, is het niet duidelijk.

Dus, de manier waarop je leert om goede duidelijke code te schrijven, is door veel code te lezen en veel code te schrijven.

Vrije software, biedt die mogelijkheid om dit te doen. Vrije software is een deel van de menselijke kennis die we elkaar kunnen leren, naar en aan elkaar, dat hoort bij een school. Proprietary software, is kennis dat wordt achtergehouden, het mag nooit worden getolereerd op een school.

Maar, er is een nog belangrijkere en diepere reden, en dat is omdat scholen burgerschap, goed burgerschap zouden moeten leren, en dit betekent, dat ze niet alleen feiten en vaardigheden moeten leren, maar ook de geest van goede wil (the spirit of good will), en de gewoonte om je naaste te helpen (to help your neighbor).

Dus, elke klas, moet deze regel hebben. 'Studenten, als je een programma meeneemt naar de klas, mag je het niet voor jezelf houden, je moet het delen met de andere studenten in de klas.'

Maar, de leraar, moet dezelfde regel volgen om hem een ​​goed voorbeeld te geven. Dus, de leraar, moet de software ook in de klas delen met zijn studenten, zodat ze het mee naar huis kunnen nemen, om het uit te voeren (to run it), en te bestuderen (to study it) en te leren (to learn).

Dit betekent dus, dat scholen, alleen vrije software in de klas moeten meenemen, dit moet in elke school de regel zijn.

Ik ben blij te kunnen zeggen dat Karnataka het pad van Kerala volgt.
Kerala, heeft mijn grootste grootheden die volledig op de hoogte zijn van vrije software, en Karnataka, die computers in openbare middelbare scholen plaatsen, en ze komen met het besturingssysteem GNU plus Linux, we hopen dat ze uiteindelijk alle middelbare scholen zullen krijgen , en vervolgens de lagere niveaus van scholen. En ze zullen deze burgers leiden om computers en vrijheid te gebruiken.


Richard Stallman on the Use of Free Software in EducationUse of Free Software in Education It's not development at all. It's dependency.

 

Use of Free Software in Education


Home » Digitale overheid » Actueel » Onderwerpen » Bijdrage » Contact

 
Map
Info