`````Cybercrime en Cyber Security Nederland
PRISCILLA F. HARMANUS OVER ONDERZOEK INFORMATIE VEILIGHEID EN VITALE INFRASTRUCTUUR IN DE DIGITALE OVERHEID

Home » Digitale overheid » Actueel » Onderwerpen » Bijdrage » Contact

2021/01/13

Informatie Ophalen en Archiveren van Websites

Websites going dark

Learning from failure: The case of the disappearing Web site

Cyber Security Gap zal manieren onderzoeken om historische en ‘verloren’ informatie van websites te vinden en op te halen, als bewijs dat er iets online bestond, en manieren om haar eigen kopieën van webpagina's te archiveren en te bewaren voor toekomstig gebruik. 

Soms, wanneer u online informatie wilt verifiëren, volgt u een spoor dat leidt naar verbroken links 🚫 of naar websites die niet langer beschikbaar zijn. Soms komt u websites tegen met essentiële informatie die van grote waarde kan zijn voor een verhaal, maar pas later beseft u de waarde ervan. Wanneer u die website opnieuw bezoekt om deze te documenteren, merkt u mogelijk dat deze niet meer bestaat, dat de specifieke webpagina die u zich herinnert, is verwijderd of dat de informatie die u nodig hebt niet langer toegankelijk is en is vervangen door nieuwe inhoud.


Onderzoekers vinden toch nog privacyrisico in corona-app

minvws/nl-covid19-notification-app-coordination 🚫


  • Bron

    Onderzoekers vinden toch een privacyrisico in corona-app | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl » https://www.nu.nl/tech/6080658/onderzoekers-vinden-toch-een-privacyrisico-in-corona-app.html · 2020/09/29 » Medewerkers van de GGD kunnen controleren of iemand die besmet is met het coronavirus en de app CoronaMelder heeft gedownload, de app gebruikt om zijn nauwe contacten daadwerkelijk te waarschuwen. Op die manier zou de GGD in theorie iemand kunnen overtuigen of kunnen dwingen om zijn verzamelde codes van nauwe contacten te uploaden. Dat druist in tegen de wens van het ministerie van Volksgezondheid dat de CoronaMelder volledig vrijwillig moet zijn.

    De kwestie werd ontdekt door onderzoekers van Radically Open Security (ROS), die het risico als middelhoog inschatten. Het onderzoek is nu gepubliceerd (pdf 🚫), maar was al afgerond voordat de corona-app en de bijbehorende wet begin september in de Tweede Kamer werd behandeld.

Browsing the Github

How Can We Keep Open Access Journals From Disappearing?Open Access Journals Are Vanishing—Wayback Machine to the Rescue?

Dit is een nieuwe webpagina

Bijgewerkt door — Priscilla F. Harmanus


Home » Digitale overheid » Actueel » Onderwerpen » Bijdrage » Contact

 
Map
Info